ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανδρέας Νεφελούδης για ΓΣΕΕ: “Η παρωδία τελείωσε, τελείωσαν όμως και τα ψέμματα”

Μαρτίου 21st, 2016
Ανδρέας Νεφελούδης για ΓΣΕΕ: “Η παρωδία τελείωσε, τελείωσαν όμως και τα ψέμματα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1
Share Button
Το συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ τελείωσε, μέσα στη χλίδα, στην ίντριγκα και με την καταφανή απουσία της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων. Μάλλον πρόεδρος, ως αποτέλεσμα της παρακμής, αν και καψαλισμένος θα αναδειχθεί και πάλι ο εργοδοτικός, δηλαδή ο Παναγόπουλος.
 Για όσους αναρωτιούνται γιατί ο εργοδοτικός και η παρέα του διάλεξαν την Ρόδο ως τόπο διεξαγωγής της παρωδίας θέλω να σημειώσω πως ο λόγος δεν είναι μόνο η αναλγησία σε ότι αφορά στην διαχείριση των εισφορών των εργαζομένων, αλλά η συνειδητή επιλογή να αποφύγουν την κατακραυγή των εργαζόμενων, αν αυτό το συνέδριο γινότανε σε μέρος εύκολα προσβάσιμο για χιλιάδες εργαζόμενους.
 Γιατί αν γινότανε, φθηνά και ταπεινά στην Αθήνα, θα ήταν εκεί οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ, οι εργαζόμενοι από την Ζώνη του Περάματος, θα είχαν έρθει οι εργαζόμενοι από τον ΙΜΑΝΤΑ, αυτοί από την Γενική Καλωδίων και όλοι όσοι έχουν νοιώσει προδομένοι και παραπεταμένοι από την ηγεσία του εργοδοτικού. 
 
Αυτό λοιπόν ήθελε ο εργοδοτικός και η παρέα του να αποφύγουν, συνηθισμένοι βέβαια στην χλίδα που προσφέρει η ανεξέλεγκτη χρήση των εισφορών των εργαζομένων. Τα ψέμματα όμως τελείωσαν και θα αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Νόμιζαν ότι η σιωπή μας τόσο καιρό ήταν αδυναμία, όχι θέλαμε να εκτεθούν ακόμη περισσότερο, όπως έγινε στη Ρόδο.
 
 Από δω και στο εξής θα πρέπει να ξαναδούμε από την αρχή πως και με ποιό τρόπο ξοδεύονται τα χρήματα των εργαζομένων, να ξαναδούμε σε ποιά μεγάλα έργα ξοδεύτηκαν τα δεκάδες εκατομμύρια που εισέπραξε η ΓΣΕΕ τα χρόνια του προηγούμενου ΕΣΠΑ, πόσα και για ποιό λόγο; Όλα στο φως κύριε εργοδοτικέ, όλα στο φως. Τελείωσαν λοιπόν τα ψέμματα.


Από ανάρτηση  του Α.Ν. στο f/b 
Screenshot_466
Share Button

One Comment

  1. giannis says:

    Αυτό που πρέπει να δείτε είναι ,οι αποφάσεις στα εργατικά σωματεία να παίρνονται από το 50+1 των εγγεγραμένων μελών και όχι από οργανωμένες μειοψηφίες.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *