ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στέλιος Παππάς: Ενιαίο και συνολικό το πολίτικο μας σχέδιο

Ιουνίου 15th, 2016
Στέλιος Παππάς: Ενιαίο και συνολικό το πολίτικο μας σχέδιο
ΑΠΟΨΕΙΣ
0
Share Button
Η ανασυγκρότηση της χώρας δεν είναι μια μονοδιάστατη πολιτική επιλογή. Είναι ένα συνολικό και ενιαίο πολιτικό σχέδιο που περιλαμβάνει:

 

Την Οικονομική-Παραγωγική Ανασυγκρότηση.
Την Κοινωνική Ανασυγκρότηση
Την πολιτική ανασυγκρότηση
Αυτό το συνολικό και ενιαίο πολιτικό σχέδιο δεν μπορεί να χωριστεί σε φάσεις ούτε μπορούν να υπάρξουν διλήμματα του τύπου, πρώτα η παραγωγική ανασυγκρότηση, μετά η κοινωνική και μετά η πολιτική. Η Οικονομική και Παραγωγική ανασυγκρότηση αν δεν συνοδευτεί με νέους θεσμούς που να ανασυγκροτούν τις συλλογικότητες της κοινωνίας ιδιαίτερα της εργατικής τάξης και των αγροτών (Συνδικάτα, Αγροτικές συλλογικότητες κλπ), δηλαδή αν η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι μονοδιάστατη, χωρίς θεσμούς κοινωνικού και εργατικού ελέγχου, η κοινωνία θα παρακολουθεί αμήχανη και αδύναμη μια ανεξέλεγκτη διαδικασία συσσώρευσης πλούτου και πολιτικής δύναμης. Αν δεν συνοδευτεί με την αναγκαία πολιτική ανασυγκρότηση, το πολιτικό σύστημα θα άγεται και θα φέρεται από προσωποπαγή πολιτικά μορφώματα που υπάρχουν και λειτουργούν χωρίς δημοκρατικές δομές και χωρίς διαφάνεια.
Πολιτικά συστήματα χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά εύκολα διαβρώνονται και ρυμουλκούνται από εξωθεσμικά οικονομικά κέντρα μέσα και έξω από την χώρα και όχι μόνο. Με αυτά τα δεδομένα το άνοιγμα της συζήτησης για την αναθεώρηση του συντάγματος αποτελεί επιλογή θεμελιώδης, επείγουσα και ιστορικά αναγκαία .
O Στέλιος Παππάς είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Share Button

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *