ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γ. Μουζάλας (Συνέντευξη-Ηχητικό): Κάτω από στέγη η συντριπτική πλειοψηφία στις δομές

Δεκεμβρίου 29th, 2016
Γ. Μουζάλας (Συνέντευξη-Ηχητικό): Κάτω από στέγη η συντριπτική πλειοψηφία στις δομές
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
0
Share Button

Σε στεγασμένους χώρους βρίσκεται το σύνολο σχεδόν όσων παραμένουν στις δομές φιλοξενίας, είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη. Ερχεται «ταυτότητα» και για πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και η αντικατάσταση των συσσιτίων από οικονομική ενίσχυση.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες στην χώρα μας περνάνε δύσκολα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, παραδέχθηκε ο κ.Μουζάλας, αλλά όσον αφορά την αντιμετώπιση του ψύχους, με εξαίρεση μόνο 100 θερμαινόμενες σκηνές, όλοι όσοι φιλοξενούνται σε δομές βρίσκονται κάτω από στέγη. Ακόμη και δομές που διατηρούν σκηνές, αυτές είναι τοποθετημένες σε στεγασμένους χώρους, όπως είπε.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται σταθερά οι εργασίες ανακατασκευής στα καμπ και οι άνθρωποι που φιλοξενούνταν σε τέτοιους χώρους έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε ότι πλέον το βάρος στρέφεται και στην νόμιμη μετανάστευση, με την απλούστευση και τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών ταυτοποίησης και παροχής των απαραίτητων εγγράφων για την παραμονή τους.
Στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να έχει ολοκληρωθεί η απόδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας στους δικαιούχους, ώστε να μπορούν άμεσα να ταυτοποιούνται και να έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν και αυτοί με μία «ταυτότητα», όπως οι υπόλοιποι πολίτες, αντί της σημερινής «ροζ κάρτας».
Σε αυτή θα καταγράφεται το καθεστώς με το οποίο βρίσκονται στην Ελλάδα (αν είναι αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, παράτυποι μετανάστες κτλ.). Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Τμήμα Διαβατηρίων, όπως είπε ο κ.Μουζάλας.
Σε δεύτερη φάση, στόχος είναι να καταργηθούν πλέον τα συσσίτια με την απόδοση ενός επιδόματος που δεν θα υπερβαίνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που δίδεται για όλους τους Έλληνες πολίτες, συνέχισε ο υπουργός.
Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή θα είναι μία εξέλιξη πολύ θετική συνολικά για την κοινωνία.
 Screenshot_1223
stokokkino.gr
Share Button

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *