ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Σκουρλέτης: Έτος-τομή για την ανάπτυξη το 2017

Δεκεμβρίου 31st, 2016
Π. Σκουρλέτης: Έτος-τομή για την ανάπτυξη το 2017
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
Share Button

«Έτος-τομή για την ανάπτυξη θα είναι το 2017, αν δεν υπάρξουν ανατροπές», ενώ ταυτόχρονα «θα αρχίσει να το αισθάνεται και ο κόσμος», εκτιμά για το νέο έτος ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση».

Πιο αναλυτικά τόνισε «αυτό σημαίνει περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας, νέες δουλειές, λιγότερα βάρη για τους περισσότερους».

«Δεν το λέμε μόνο εμείς», διευκρινίζει ο υπουργός, «είναι κάτι που το εκτιμούν πλέον οι περισσότεροι αναλυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η χώρα μας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για μια νέα αναπτυξιακή πορεία».

Ερωτηθείς για το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ξεκαθαρίζει ότι «οι εκλογές σήμερα θα ανέκοπταν τη θετική δυναμική που πάει να προσλάβει η ελληνική οικονομία, ενώ θα ανακύκλωναν ένα κλίμα αβεβαιότητας. Άλλωστε, δεν υφίσταται ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης. Άρα, οι εκλογές μόνον ως αποτέλεσμα ενός απόλυτου αδιεξόδου μπορούν να προκύψουν, που δεν φαίνεται όμως πιθανό», υπογραμμίζει. Ενώ «ούτε ως σκέψη» δεν απασχολεί την κυβέρνηση το σενάριο διενέργειας δημοψηφίσματος, αναφέρει.

Στο θέμα των πρόσφατων κοινωνικών μέτρων, κάνει λόγο για «αξιοθρήνητη» στάση της Νέας Δημοκρατίας, αφού «για άλλη μια φορά ταυτίστηκε με τη γραμμή Σόιμπλε». Και στην ουσία του θέματος, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση αφενός κέρδισε μια μάχη αξιοπρέπειας έναντι των δανειστών, αφετέρου έδωσε ένα δείγμα γραφής πράττοντας αυτό που επέβαλε η κοινωνική της ευαισθησία και υποχρέωση απέναντι σε αυτούς που επέδειξαν ένα πλεόνασμα θυσιών τα τελευταία χρόνια».

Share Button

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *