ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το FBI συνέλαβε στέλεχος της Volkswagen για συνωμοσία με στόχο την απάτη

Ιανουαρίου 9th, 2017
Το FBI συνέλαβε στέλεχος της Volkswagen για συνωμοσία με στόχο την απάτη
ΚΟΣΜΟΣ
0
Share Button

Ο επικεφαλής του τμήματος συμμόρφωσης της Volkswagen με τα πρότυπα που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην αγορά οχημάτων συνελήφθη από το FBI, σύμφωνα με τους New York Times, με την κατηγορία της συνωμοσίας προκειμένου να εξαπατηθεί το κράτος.

Ο Όλιβερ Σμιτ βρισκόταν στη συγκεκριμένη θέση από το 2014 ως το Μάρτιο του 2015, όταν «έσκασε» η υπόθεση του λογισμικού που ξεγελούσε τις μετρήσεις για τους ρύπους των κινητήρων diesel, ώστε να βρίσκονται εντός των ορίων που έθετε στις ΗΠΑ η αρμόδια υπηρεσία.
Η σύλληψη έγινε στη Φλόριντα το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με πηγές κοντά στην υπόθεση, οι οποίες μίλησαν στην εφημερίδα, ενώ ο Σμιτ αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης στο Ντιτρόιτ.
Η VW παραδέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι είχε εγκαταστήσει ένα κρυφό λογισμικό σε τουλάχιστον 475,000 δίλιτρα οχήματά της, ώστε να εμφανίζονται «πράσινα» ενώ στην πραγματικότητα ξεπερνούσαν το όριο ρύπων ως και 40 φορές.
Η εταιρεία πάντως απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία και με ανακοίνωσή της αρκέστηκε να δηλώσει ότι «συνεχίζει να συνεργάζεται με το υπουργείο Δικαιοσύνης για να επιλυθούν οι ανοιχτές υποθέσεις της στις ΗΠΑ».
Share Button

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *