ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολωνία: Το κυβερνών κόμμα απέσυρε τις προτάσεις του για περιορισμό της πρόσβασης των ΜΜΕ στη Βουλή

Ιανουαρίου 9th, 2017
Πολωνία: Το κυβερνών κόμμα απέσυρε τις προτάσεις του για περιορισμό της πρόσβασης των ΜΜΕ στη Βουλή
ΚΟΣΜΟΣ
0
Share Button

Το κυβερνών κόμμα ανέφερε σήμερα ότι θα εγκαταλείψει τα σχέδιά του για περιορισμό της πρόσβασης των μμε στο κοινοβούλιο της χώρας και κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να συζητήσουν κινήσεις που θα μπορούσαν να αποκλιμακώσουν τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση των τελευταίων ετών.

Οι κινήσεις του συντηρητικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) να περιορίσει τον αριθμό των δημοσιογράφων στο κοινοβούλιο και το δικαίωμά τους να ηχογραφούν τις συνεδριάσεις, οδήγησε αντιπολιτευόμενους βουλευτές να ξεκινήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην κύρια αίθουσα της Βουλής στα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν περαιτέρω όταν το PiS μετέφερε τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό του 2017 σε διπλανή αίθουσα.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας Στάνισλαβ Καρτσέφσκι δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους πως το κόμμα προσκάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης σε μια συνάντηση στις 2 μ.μ. (3 μ.μ. ώρα Ελλάδας) για να συζητήσουν την αντιπαράθεση.

“Θέλουμε να θέσουμε τέρμα στην κρίση με συμβιβαστικό τρόπο… Θέλουμε και οι δύο πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω”, είπε ο Καρτσέφσκι, ο οποίος δεν ανέφερε πότε θα αρθούν οι περιορισμοί.

Δεν είναι σαφές αν ο κύριος αντιπολιτευτικός σχηματισμός, η Πλατφόρμα Πολιτών, θα συμμετάσχει στη συνάντηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share Button

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *