Ταινίες για το Μουντιάλ: Bend it like Beckham

Η Jesminder “Jess” Bhamra είναι κόρη Βρετανών Ινδών Σιχ που ζουν στο Hounslow του Λονδίνου. Η Jess είναι ερωτευμένη με το ποδόσφαιρο, αλλά οι γονείς της δεν υποστηρίζουν το ενδιαφέρον της. Ωστόσο, μερικές φορές παίζει στο πάρκο με αγόρια, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερού της φίλου, Tony, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος, αν και η οικογένειά της πιστεύει ότι ενδιαφέρεται για εκείνη. Η οικογένειά της είναι απασχολημένη με τον προγραμματισμό του επικείμενου γάμου της αδερφής της Jess, Pinky.

Από την άλλη πλευρά, η Jules Paxton, μέλος των Hounslow Harriers, μιας τοπικής γυναικείας ερασιτεχνικής ομάδας ποδοσφαίρου, παρατηρεί τις ποδοσφαιρικές ικανότητες της Jess, γίνεται φίλη της και την προσκαλεί να δοκιμάσει να γίνει μέλος στην ομάδα. Ο προπονητής τους, ο Joe, είναι ένας γοητευτικός νέος του οποίου η καριέρα εκτροχιάστηκε από τραυματισμούς, την δέχεται στην ομάδα. Αν και οι γονείς της Jess της απαγορεύουν να ενταχθεί στην ομάδα, εκείνη παίζει πίσω από την πλάτη τους, ισχυριζόμενη ότι έχει μια δουλειά μερικής απασχόλησης όταν είναι στην πραγματικότητα σε προπόνηση ποδοσφαίρου.

Όταν μαθαίνουν οι γονείς της ότι βρίσκεται σε ομάδα της απαγορεύουν  να συνεχίσει, αλλά αυτή ταξιδεύει στη Γερμανία για έναν αγώνα, όπου η ομάδα χάνει. Μετά τον αγώνα η Jess ερχεται κοντά με τον προπονητή κι αυτό διαλύει τη σχέση της με την Jules.

Μετά από μια σειρά παρεξηγήσεων, οι Harriers προκρίνονται στους τελικούς του πρωταθλήματος, αλλά ο αγώνας πρωταθλήματος, στον οποίο παρευρίσκεται ένας Αμερικανός ανιχνευτή ταλέντων, θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με τον γάμο του Pinky, οπότε η Τζες παραιτείται, όμως ο πατέρας της της λέει να πάει στο παιχνίδι αν αυτό την κάνει ευτυχισμένη.

Οι Harriers είναι πίσω με 1–0 όταν…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: e-daily.gr