Οικονόμου στον ΣΚΑΪ 100,3 για παρακολουθήσεις: Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, μόνο εικασίες

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί κακόβουλα λογισμικά και καμιά κρατική αρχή Ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ξεκαθάρισε εκ νέου στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, εκτός από μια σειρά εικασιών, που ορισμένοι αξιοποιούν για να βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα»  τόνισε ο κ. Οικονόμου.  

Επεσήμανε ότι με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, για την κυβερνοασφάλεια και την προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών η ελληνική πολιτεία θωρακίζεται ακόμη περισσότερο. 

Διαβάστε σχετικά: Νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις: Οι επτά σημαντικές καινοτομίες που εισάγει

Τόνισε ότι θα υπάρχουν αυστηρές προδιάγραφες για να ξεκινήσει μια νόμιμη επισύνδεση πολιτικού προσώπου και πρόσθεσε ότι στο εξής θα πρέπει να τις εγκρίνει ο πρόεδρος της Βουλής και δυο διαφορετικοί εισαγγελείς. 

Δήλωσε παράλληλα ότι όσο προχωρά η έρευνα της Δικαιοσύνης θα φωτίζεται κάθε πτυχή της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και θα αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης.

Πηγή: skai.gr

Πηγή Skai News