Έναρξη διαδικτυακών Ομάδων Άσκησης Ενηλίκων από το ΚΕΑΔΔ

Αν επιθυμείς, να διατηρήσεις ή να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση μέχρι να τελειώσει η νέα κατάσταση εγκλεισμού, σε προσκαλούμε να συμμετέχεις μαζί μας στις διαδικτυακές ομάδες άσκησης ενηλίκων.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών σε συνεργασία με το portal www.diatrofi.gr & τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Θεόδωρο Σημάδη ανακοινώνει την έναρξη διαδικτυακών τμημάτων ομαδικής άσκησης ενηλίκων από τις 24 Νοεμβρίου.

Εισηγητής των ασκήσεων και trainer είναι ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Master Practitioner in Eating Disorders και συγγραφέας του βιβλίου “Κουνήσου απ’τη θέση σου” Θεόδωρος Σημάδης.

Σε ποιούς απευθύνονται τα τμήματα

Τα τμήματα ομαδικής άσκησης απευθύνονται σε όλο τον πληθυσμό ασχέτως ηλικίας που επιθυμεί να παραμείνει δραστήριος στις συνθήκες εγκλεισμού που επικρατούν.

Η άσκηση έχει σαν στόχο την επίτευξη ορθοσωμίας, μέσα από απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεων.

Μοναδικό προαπαιτούμενο για την συμμετοχή, είναι η καλή διάθεση των συμμετεχόντων. Επίσης, να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την έναρξη των τμημάτων.

Πιθανά υλικά που μπορεί να χρειαστούν για τις ασκήσεις, είναι αντικείμενα καθημερινής χρήσης που σίγουρα όλοι διαθέτουν στο σπίτι τους:

  • Ένα βαρύ βιβλίο
  • Ένα μπουκάλι νερό
  • Μια καρέκλα με σταθερή βάση (όχι ροδάκια)

Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποτελέσουν τα εργαλεία της προπόνησης.

Ώρες τμημάτων & κόστος συμμετοχής 

Η συμμετοχή στα τμήματα ασκήσεων κοστίζει 40€. Αφορά την συμμετοχή σε 10 συνεδρίες σε οποιεσδήποτε ημέρες και ώρες εξυπηρετούν τους συμμετέχοντες από τις προκαθορισμένες διαθέσιμες:

  • Τρίτη 19:00-19:50
  • Πέμπτη 19:00-19:50
  • Παρασκευή 19:00-19:50

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερόμενος ανήκει σε κάποια ειδική πληθυσμιακή ομάδα ή νοσεί από εξειδικευμένο πρόβλημα υγείας, η συμμετοχή του θα γίνεται δεκτή κατόπιν συνεννοήσεως με τον αρμόδιο Καθηγητή του τμήματος.

Πηγή neadiatrofis.gr