Γ. Οικονόμου: Στόχος να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την κοσμογονία που συντελείται τα τελευταία 3,5 χρόνια

«Η προσπάθεια όλη αυτή η υπόθεση να κυριαρχήσει μονοθεματικά, να αποδυναμώσει και να αποσταθεροποιήσει την Κυβέρνηση, έχει ανάμεσα στα άλλα και ένα στόχο, να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, τη μνήμη του από την κοσμογονία, που συντελείται στη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια» δήλωσε ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Μega” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποσταθεροποιήσει την Κυβέρνηση είπε ότι στοχεύει στο να μην προβάλονται τα θετικά της μέχρι τώρα θητείας της:

«Η κοσμογονία αυτή που γίνεται στη χώρα αφορά τους συνταξιούχους, που παίρνουν τη σύνταξη τους, σήμερα, πολύ γρηγορότερα από ό,τι στο παρελθόν. Την κοινωνία, που έμεινε όρθια την περίοδο της πανδημίας. Τους φοιτητές και τα Πανεπιστήμια, που θα μπορούν να συνεργάζονται με αντίστοιχα Ιδρύματα του εξωτερικού. Την οικονομία, καθώς η χώρα μας είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Η χώρα έχει τις μεγαλύτερες, τις περισσότερες ξένες επενδύσεις από ποτέ. Αφορά τον καθένα, που πληρώνει τον τρίτο χαμηλότερο λογαριασμό στην Ευρώπη στο ηλεκτρικό ρεύμα, εξαιτίας της πολιτικής της Κυβέρνησης. Αφορά τις προσπάθειες για την ενεργειακή αυτονομία, καθώς η χώρα παράγει το 44% με ΑΠΕ και θα αυξηθεί περισσότερο. Αλλά και το γεγονός ότι ξεκινά σεισμικές έρευνες για το φυσικό αέριο. Αφορά 250.000 ανθρώπους, που μέσα σε αυτά τα χρόνια της κρίσης βρήκαν δουλειά και έχουν εισόδημα, μισθό».

Τι είπε για τις παρακολουθήσεις με κακόβουλα λογισμικά

Μιλώντας για τις παρακολουθήσεις με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών υποστήριξε: «Οι πραγματικές και αληθινές διαστάσεις της υπόθεσης είναι ότι αυτού του είδους τα κακόβουλα λογισμικά υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, υπάρχουν και στη χώρα μας. Κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης παρατηρήθηκαν πρώτη φορά στη χώρα μας το 2017-18.

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι καμιά ελληνική Αρχή ασφαλείας δεν τα διαθέτει και δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή πεντακάθαρα. Η Ελληνική Πολιτεία, το Ελληνικό Κράτος δεν έχει κανενός είδους συναλλαγή με εταιρείες που παράγουν, εμπορεύονται, διακινούν αυτά τα λογισμικά και καμία ελληνική κρατική Αρχή ασφάλειας δεν τα έχει χρησιμοποιήσει. Καμία ελληνική Αρχή Ασφαλείας, κανένας κρατικός φορέας στη χώρα δεν είχε την οποιαδήποτε συνδιαλλαγή προμήθειας για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου για αυτού του είδους τα κακόβουλα λογισμικά. Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, το έχουν επιβεβαιώσει. Το είπε και χθες ο Πρωθυπουργός, το λέμε σε όλους τους τόνους από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για αυτή την υπόθεση: Ό,τι στοιχείο έρχεται στη δημοσιότητα για αυτό, για ενδεχόμενες εμπλοκές προσώπων, οφείλει η Δικαιοσύνη, που έχει ανοιχτή δικαστική έρευνα σε εξέλιξη, να το αξιολογήσει και να το ψάξει. Έτσι γίνεται στις Δημοκρατίες».

Δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα η παρακολούθηση πολιτικών – Έχει συμβεί σε πολλές χώρες της ΕΕ

Όσον αφορά τις καταγγελίες του κ. Ανδρουλάκη είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι η μοναδική περίπτωση αυτή παραβίασης ή απόπειρας παραβίασης με κακόβουλα λογισμικά τηλεφώνου πολιτικού. Υπήρχαν αντίστοιχα περιστατικά στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Πολωνία. Είναι μία απειλή με την οποία έχουν έρθει αντιμέτωπες πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν σαν μια ελληνική ιδιαιτερότητα. Δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα.

Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να μη μείνει καμιά σκιά στην υπόθεση αυτή. Αναζητούμε τις απαντήσεις. Ποια χώρα, όμως, στην Ευρώπη έχει βρει, μέχρι στιγμής, άκρη με τα κακόβουλα λογισμικά; Έχουν βρει άκρη στη Γαλλία; Έχουν βρει άκρη στην Ισπανία; Έχουν βρει άκρη στην Πολωνία;

Η Κυβέρνηση δεν απολογείται για τίποτα, απολογούνται οι κατηγορούμενοι. Η Κυβέρνηση δεν είναι κατηγορούμενη. Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή εμφανίζεται να είναι και αυτή θύμα όλης αυτής της υπόθεσης. Η Κυβέρνηση ενεργεί με νομοθετικές διατάξεις, που θα αλλάξουν συνολικά το τοπίο, που θα βάλουν την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη, στην οποία θα υπάρχει καθολική απαγόρευση χρήσης, εμπορίας, διακίνησης αυτού του κακόβουλου λογισμικού. Και μια σειρά άλλες διατάξεις που θα διαρθρώνουν διαχρονικές παθογένειες, ακόμα και στον τύπο των νόμιμων επισυνδέσεων».

Δείτε επίσης:

  • Νίκος Ρωμανός στο Πρώτο: Συγκεκριμένα κέντρα πίσω από τα αναπόδεικτα δημοσιεύματα (audio)
  • Κυρ. Μητσοτάκης: Καταφύγιο στις δημοκρατίες η δικαιοσύνη – Αναμένουμε την ετυμηγορία της

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη | ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr